Merhaba, bugün 14 Aralık 2019 Cumartesi

Bulgaristan?Türkiye IPA Sınırötesi işbirliği hibe programı (CCI Numarası:2007CB16IPO008-2011-2) çerçevesinde "Kültür ve Dostluklar" adlı proje Bulgaristan Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kırklareli İli Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı arasında PII 02 -29-173 sayı ile 15/04/2013 tarihinde imzalanmıştır.

Bu güne kadar Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği Programları kapsamında Bulgaristan' daki kardeş belediyemiz Bulgaristan' ın Haskova iline bağlı Topolovgrat Belediyesi ile bir çok proje gerçekleştirildi. Kültür ve Dostluklar projesi ile Bulgaristan'ın Haskova iline bağlı Topolovgrad Belediyesi ile Büyükkarıştıran Belediyesi arasında mevcut dostluk bağlarını pekiştirmek , Kültürel, Uygarlık, Sosyal ve Ekonomik alanlarda işbirliğimize yeni boyutlar kazandırmak olacaktır ve bu projede daha önceki projelerde olmayan Büyükkarıştıran halkı için bir Etnografya Müzesinin kazandırılması olacaktır.

"Kültür ve Dostluklar" projesi kapsamında 26/09/2013 tarihi ile 27/09/2013 tarihleri arasında Bulgaristan Topolovgrad Belediyesi'nden proje yetkilileri ülkemizi ve kasabamızı ziyarete gelmişlerdir. 27/09/2013 tarihinde Topolovgrad ve Büyükkarıştıran Belediyesi'nin hazırlamış olduğu tanıtım programı yapılmıştır.