9. GENÇLİK ve KÜLTÜR FESTİVALİ KONSERİ

9.Gençlik ve Kültür Festivali

Büyükkarıştıran Belediyesi'nin bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Gençlik ve Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

11 Mayıs 2015 Pazartesi günü Abdullah ŞAHİN Tiyatrosunun Komik-i Meşhur "DÜMBÜLLÜ" oyunu ile başlayan etkinlikte Bora Gencer,Çiğdem Tunç ,Abdullah ŞAHİN ,Sema Aras ve Öykü Yiğit gibi ünlü oyuncular sahne aldı.
12 Mayıs 2015 Salı saat 15.00'te "Büyükkarıştıran Yeteneğini Arıyor" adlı yetenek yarışması  ve "Senin Gözünden Büyükkarıştıran" adlı fotoğraf yarışmalarının elemeleri yapıldı.Büyük ilgi gören yarışmalarda başarılı olanlar ödüllendirildi.
13 Mayıs 2015 Çarşamba saat 20.00'de Orhan ve Kemal Kardeşler konseri başladı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Orhan ve Kemal Kardeşlerin ardından Ankaralı Ayşe sahne aldı.
14 Mayıs 2015 Perşembe saat 20.00'den itibaren okul gösterileri ve illüzyon gösterileri gerçekleştirildi.Ayrıca halı saha turnuvalarının final maçının ardından dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi.
15 Mayıs 2015 Cuma günü Sırbistan,Moldova ,Romanya,  Moldova Gagauzya,Moldova ve Bulgaristan'dan konuklarımız geldi.
Festivalin son günü olan 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü Bulgaristan, Sırbistan, Moldova, Gagavuzya ve Romanya'dan gelen konuk ekipler Büyükkarıştıran meydanında gösterilerini sundu.Toplam 7 ülkenin halk oyunları ekiplerinin gösterilerini sunduğu etkinliğe Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman, Gagavuzya?nın Tomay kenti Belediye Başkanı Fedor Topçu, Bulgaristan Yablanovo Belediye Başkanı Cemal Çoban , Sırbistan Bölge Rahibi, Büyükkarıştıran Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar izledi.Mehter takımı eşliğinde lise bahçesinde başlayan kortej yürüyüşüyle alana gelen ekipler sırasıyla halk oyunları gösterisi sundu.Büyükkarıştıranlılar özellikle Moldova ekibinin halk danslarına büyük alkış tutarken, ekipler de gördükleri ilgiden memnundu.
Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman yaptığı açıklamada; "9'uncusunu düzenlediğimiz Gençlik ve Kültür Festivalimizde Büyükkarıştıran halkıyla beraber konuk ekiplerimizi izlemekten mutluyuz. Festivalimizde bu yıl da dolu dolu 5 gün geçirildi" dedi.
             16 Mayıs 2015 saat 20.00'de başlayan  Murat Başaran Konserinin ardından   Burcu GÜNEŞ konseri gerçekleştirildi. Havai fişeklerle aydınlanan gecede , halkımız Burcu GÜNEŞ'in şarkılarına eşlik ederek güzel vakit geçirdi.