03 ŞUBAT 2015  TARİHLİ ŞUBAT DÖNEMİ OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

03 Şubat  2015 Salı Saat-10:30

ŞERİF ÇOLAK, MÜSLÜM OTU

LÜTFÜ KARAMAN, BEYTULLAH DARCAN, FARİZ DEMİR, MÜSLÜM OTU, ŞERİF ÇOLAK HASAN ÇALIŞKAN, ERGUN YILMAZ, SALİH ÇAM, HABİB ÇALIŞKAN, ÖMÜR İŞBİLİR

1- Yoklama ve Açılış: Belediye Meclisimizin 03 Şubat 2015 Salı günü saat 10:30?da yapmış olduğu olağan toplantısında yapılan yoklama neticesinde; Belediye Başkanı Lütfü KARAMAN'ın başkanlığında Meclis üyelerinden Beytullah DARCAN, Fariz DEMİR, Müslüm OTU, Şerif ÇOLAK,Hasan ÇALIŞKAN, Ergun YILMAZ, Salih ÇAM, Habib ÇALIŞKAN, Ömür İŞBİLİR?in iştirak ettiği tespit edildi.

Başkan Lütfü KARAMAN:?Sayın meclis üyeleri toplantımızda gerekli çoğunluk bulunduğundan  5393 sayılı Belediye Kanununa göre Belediye Meclisimizin  2015 yılı Şubat  ayı olağan toplantısını açıyorum. Toplantımıza gündem gereğince devam edeceğiz.?dedi.

2- Başkan  Lütfü KARAMAN : Belediye Meclisimizin ikinci  gündem maddesi ?Disiplin amirleri Yönetmeliği? ile ilgili olup, Başkanlık Makamı Yazı İşleri Müdürlüğünün 23.01.2015 Tarih ve 37335992-300-80 sayılı teklifi meclisimize okundu ve gereği görüşüldü.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 134. Maddesine istinaden 17/09/1982 tarihli ve 8/5336 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Disiplin Kuralları ve Disiplin Amirleri hakkında yönetmeliğin 16. Maddesinin 1. Fıkrası uyarınca, mahalli idarelerce hazırlanacak Disiplin Amirleri Yönetmelikleri Devlet Personel Başkanlığının olumlu görüşü alındıktan sonra yürürlüğe konulması gerekmektedir.

Ancak mahalli idarelerin çokluğu ve bu yönetmeliklerde birlikteliğin sağlanması amacıyla Bakanlıkça hazırlanan ve Devlet Personel Başkanlığının 30/12/2014 tarih ve 31292642-7465 sayılı yazısıyla  uygun mütalaa edilen ?Mahalli İdarelerce Yürürlüğe Konulacak Disiplin Amirleri Tip Yönetmelik Taslağı ilişiktedir. Taslağa uygun olarak Belediyemiz Norm Kadrosuna göre hazırlanan (6) maddeden ibaret "BÜYÜKKARIŞTIRAN BELEDİYESİ DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ ve DİSİPLİN AMİRLERİ ÇİZELGESİ" 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/m maddesi gereğince tanzim ve tasdik edilerek , 3011 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanacak Olan Yönetmelikler Hakkında Kanunun 2 nci maddesine göre yürürlüğe konulması hususu oylamaya sunuldu.

Yapılan açık oylamada ?BÜYÜKKARIŞTIRAN BELEDİYESİ DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ ve DİSİPLİN AMİRLERİ ÇİZELGESİ? Beytullah DARCAN, Fariz DEMİR, Müslüm OTU, Şerif ÇOLAK, Hasan ÇALIŞKAN, Ergun YILMAZ, Salih ÇAM, Habib ÇALIŞKAN, Ömür İŞBİLİR ve Meclis Başkanı Lütfü KARAMAN  tarafından oybirliği ile kabul edildi.

3- Başkan Lütfü KARAMAN: Belediye Meclisimizin üçüncü   gündem maddesi 'Meclis Huzur Hakkı ' ile ilgili olup, Başkanlık Makamı Yazı İşleri Müdürlüğünün 28.01.2015  Tarih ve 76745320-37335992-300-94 sayılı teklifi meclisimize okundu ve gereği görüşüldü.

13/07/2005 Tarih 25874 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5393 Sayılı Belediye Kanunu?nun 32. maddesi ?Meclis başkan ve üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için, 39 uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte birini geçmemek üzere meclis tarafından belirlenecek miktarda huzur hakkı ödenir. Huzur hakkı ödenecek gün sayısı, 20, 24 ve 25 inci maddelerde belirtilen toplantı günü sayısından fazla olamaz ve meclis üyelerine aynı gün için birden fazla huzur hakkı ödenemez.

Meclis üyeleri hastalıkları süresince izinli sayılır. Ayrıca mazeretleri durumunda, bir yıl içindeki toplantı süresinin yarısını aşmamak şartıyla istekleri üzerine meclis tarafından izin verilebilir.? hükmü gereğince  Belediye Meclisimizin Belediye Meclis üyelerine  Maliye Bakanlığının 31.12.2014 Tarih ve 27998389-010-06- 02(913)11868 sayılı Genelgesi ile yayımlanan nüfusu 10.000?e kadar olan belediyelerde  Belediye Meclisi Huzur Hakkı Ödeneğinin verilmesi  ve yılı içerisinde katsayılarda yapılan değişikliklerin uygulanmasına ; Beytullah DARCAN, Fariz DEMİR, Müslüm OTU, Şerif ÇOLAK, Hasan ÇALIŞKAN Ergun YILMAZ, Salih ÇAM, Habib ÇALIŞKAN ve Ömür İŞBİLİR ve Belediye Başkanı Lütfü KARAMAN tarafından oybirliği  ile karar verildi.

4- Başkan Lütfü KARAMAN :? Değerli Meclis Üyeleri ŞUBAT 2015  dönemi olağan toplantımızın dördüncü gündem maddesi kapanış ile ilgilidir.Görüşülecek başka gündem maddesi olmadığından toplantımızı kapatıyorum. Bu toplantıda alınan kararların belediyemize ve kasabamıza hayırlı olmasını diler. Hepinize teşekkür ederim.? Dedi.

Lütfü KARAMAN                          Şerif ÇOLAK                                    Müslüm OTU

Meclis Başkanı                                 Meclis Üyesi                                       Meclis Katibi