24 Nisan 2013 Meclis Kararı (Olağanüstü Meclis Tutanağı)

24 NİSAN   2013  TARİHLİ NİSAN    DÖNEMİ OLAĞANÜSTÜ  MECLİS TOPLANTISI

24 NİSAN  2013  Çarşamba Saat-10:30'de

LÜTFÜ KARAMAN , MESUT ÇOLAK, AZİZ YÖRÜK, NAİM BİRDEN,FAHRETTİN KÜÇÜK ,REŞAT DÜŞÜNÜR,  BAYRAM GÜNER, BAYRAM GÜNER

SEVAL CENKÇİ, TUNCAY SAKAR, OSMAN ÇETİN

1- YOKLAMA VE AÇILIŞ: Belediye Meclisimizin 24 NİSAN  2013  Çarşamba  günü saat 10:30' da yapmış olduğu olağanüstü  toplantısında yapılan yoklama neticesinde ; Belediye Başkanı Lütfü KARAMAN'ın başkanlığında Meclis üyelerinden Mesut ÇOLAK , Aziz YÖRÜK , Naim BİRDEN , Fahrettin KÜÇÜK , Reşat DÜŞÜNÜR ve  Bayram GÜNER' in   iştirak ettiği , Osman ÇETİN ,Seval CENKÇİ ve  Tuncay SAKAR' ın  iştirak etmediği  tespit edildi.

Başkan Lütfü KARAMAN: Sayın meclis üyeleri toplantımızda gerekli çoğunluk bulunduğu yapılan yoklamada tespit edilmiş olduğundan   Belediye Meclisimizin yeni 5393 sayılı Belediye Kanununa göre 2013  Nisan ayı olağanüstü  toplantısını açıyorum. Toplantımıza gündem gereğince devam edeceğiz. Dedi.

2- Başkan  Lütfü KARAMAN : Değerli Meclis Üyeleri olağanüstü  meclis toplantımızın 2.gündem maddesi Başkanlık Makamının 17/04/2013 tarih ve 253  sayılı  Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı konulu yazısı Meclisimize okundu ve gereği görüşüldü.

Belediyemizin ,  Bulgaristan Dimitrovgrad Belediyesi Girişimi olan "Çocuk ve Genç Merkezi" ile işbirliği yapılarak Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı 3. Teklif çağrısına sunulmak üzere;

1.Belediyemizin, Bulgaristan Dimitrovgrad Belediyesi Girişimi olan "Çocuk ve Genç Merkezi"  ile birlikte Bulgaristan-Türkiye IPA Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamındaCanlı Sokaklar projesine katılmasına,
2.Projenin hazırlanması aşamasında doğacak tüm giderlerin belediyemiz bütçesinden karşılanmasına,
3.Projenin hazırlanması ve tüm yazışmaların yapılması için Belediye Başkanı Lütfü Karaman' a yetki verilmesine açık oyla yapılan oylama sonucunda mevcudun oylarıyla oy birliği ile karar verildi.

3-Başkan Lütfü KARAMAN :   Değerli Meclis Üyeleri olağanüstü  meclis toplantımızın 3.gündem maddesi Başkanlık Makamının 17/04/2013 tarih ve 247 sayılı  Büyükkarıştıran Kız Teknik ve Meslek Lisesi Halkoyunları grubu yurtdışı görevlendirmesi ile ilgili  yazısı Meclisimize okundu ve gereği görüşüldü.

30-31 Mayıs-1 Haziran  2013 tarihleri arasında yapılacak olan Haskova İli Mineralni Bani Belediyesi tarafından Profesör Doktor Jelyasko Hristo adına düzenlenen Avrupanın ruhsal zenginliği ile Balkan çocukları festivaline 16 ülkeden gruplar  davet edilmiş, beldemiz ve ülkemizden de Büyükkarıştıran Kız Teknik ve Meslek Lisesi Halk Oyunları ekibi davet edilmiştir.   Aynı zamanda  aynı ekip kardeş şehrimiz Topolovgrad' da Haziran ayı sonunda düzenlenecek olan  festivale katılımı konusunda talepte bulunulmuştur.

Belediyemizi temsil etmek üzere Büyükkarıştıran Kız Teknik ve Meslek Lisesi okulunun Eğitimci ve Halk Oyunları  grubunun Mineralni Bani ve Topolovgrad' a gönderilmesine ; Okul Müdürü-Ekip Başkanı İsmail KOCAKÖSE, Okul Müdür Yardımcısı-Ekip Başkanı Yardımcısı Cevat SEDES, Öğretmen Fatma Günaçar ÇOBAN , Öğretmen Erdoğan ERBAY ,  Öğretmen İrem DEMİRBAŞ,Öğretmen Mesut ORTACI , çalıştırıcı Hayriye ÖRENLİ , Enstrumanlar Zeki KURTOĞLU, Özcan KORAL Ersin ÜSÜN  Öğretmen-enstruman , Mehmet ÖZDEN - enstruman ile  birlikte  Bilgen BİRDEN, Zehra TEKER , Büşra AYDIN, Berna KARAMAN , İlknur MERT, Rabiya CALAYIR, Selime ÇELİK, Simge KARAMAN, Sabrican SÖNMEZ, Caner ÇELİK, Metehan GÜLERYÜZ, Samet MOLLA, Günay ARIDAĞ, Tekin ALDEMİR, Şafak AKSOY, Ahmet DEMİR, Mustafa Ata UMUT ,  1 şoför ve 1 tercümandan  oluşan isimleri yazılı bulunan 30  kişilik ekibin 30-31 MAYIS- 1 Haziran 2013 tarihleri ile Haziran sonu 4 günü kapsayan kültürel amaçlı gezi için yurtdışına görevli olarak gönderilmesi ; Belediyemizden görevli olarak katılacakların yemek ve konaklama giderleri Mineralni Bani Belediyesi ile Topolovgrad Belediyesi ve diğer masraflar katılımcılar tarafından karşılanacak olup, yurtdışı çıkışı ile ilgili yol pasaport vb. giderleri belediyemizce karşılanmak üzere Büyükkarıştıran Kız Teknik ve Meslek Lisesi okulunun Eğitimci ve Halkoyunları grubununBulgaristan Mineralni Bani ve Topolovgrad şehrine görevli olarak gönderilmesine ; açık oyla yapılan oylama sonucunda mevcudun oylarıyla oy birliği ile karar verildi.

4- Başkan Lütfü KARAMAN : Değerli Meclis Üyeleri   Nisan   2013 dönemi olağanüstü  toplantımızın  dördüncü   gündem maddesi kapanış ile ilgilidir. Dedi. Görüşülecek başka gündem maddesi olmadığından toplantımızı kapatıyorum. Bu toplantıda alınan kararların Belediyemize ve Kasabamıza hayırlı olmasını diler. Hepinize teşekkür ederim. Dedi.

Lütfü KARAMAN                            Mesut ÇOLAK                     Naim BİRDEN

Meclis Başkanı                                Meclis Üyesi                                    Meclis Katibi